hírek & aktualitások

ÚJ ÜZLETÜNK: Szigetszentmiklóson ----------------------------------------------------------- BAVARIA Termékcsalád: 22 típus! ----------------------------------------------------------- kerteszcentrum.eu - WEBÁRUHÁZ ----------------------------------------------------------- OSMOCOTE, UNIVERSOL AKCIÓ az "árlisták" menüben
KERTÉPÍTŐK részére speciális ajánlatok új üzletünkben ------------------------------------------------------------ FŰMAGOK, GYEPTRÁGYÁK, Professzionális SZERSZÁMOK ------------------------------------------------------------ OSMOCOTE & UNIVERSOL AKCIÓ az "árlisták" menüben ------------------------------------------------------------ CULTILENE EXACT AIR - a legújabb termesztötábla ------------------------------------------------------------ ÚJ ÜZLETÜNK: 2km-re a Flóra Hungáriától ------------------------------------------------------------ kerteszcentrum.eu - WEBÁRUHÁZ
2017-es ÚJ termékeink a "florachem" menüben ------------------------------------------------------------- ReduSOL, ReduHEAT, ReduFUSE, ReduFUSE IR a "technika&üvegház" menüben ------------------------------------------------------------- Burkolt műtrágyák összehasonlítása az "előadások" menüben ------------------------------------------------------------- KERTÉPÍTŐKNEK szóló AKCIÓNK az "árlisták" menüben ------------------------------------------------------------- kerteszcentrum.eu - WEBÁRUHÁZ
Előadás olvasható a krizantémtermesztés legutóbbi tapasztalatairól. ------------------------------------------------------------ Növényvédőszer újdonságok: a "növényvédő szer" menüpontban ------------------------------------------------------------ Műtrágya újdonságaink 2017-ben! ------------------------------------------------------------ CULTILENE információs anyagok a honlapon! ------------------------------------------------------------ Új termékeink 2017-ben a "florachem" menüben ------------------------------------------------------------ kerteszcentrum.eu - WEBÁRUHÁZ

florachem.hu háttérkép

NUTRICOTE® TOTAL termékismertető

Az Arysta cég NUTRICOTE® TOTAL (gyártó: Chisso-Asahi Fertilizers Co., Tokyo, Japan) termékcsaládja, amelyet 30 éve gyártanak és folyamatosan fejlesztenek a tokiói mérnökök. Ez a 100%-ban burkolt, szabályozott tápanyagleadású műtrágyacsalád sokféle összetételben és hatástartammal készül. A NUTRICOTE® TOTAL termékek elsősorban az amerikai, az ázsiai és az ausztrál piacokon ismertek, e piacokon az Everris cég Osmocote termékei mellett a legelterjedtebbek. A széles kínálatból Európába a 3-4, 5-6, 8-9 és 12-14 hónapos 15-09-10+2MgO+m.e. és 10-10-18+2MgO+m.e. összetételű típusokat hozza az Arysta. A Nutricote® Total különleges polymer burkolatával tűnik ki vetélytársai közül, melynek nem vastagságával (mint például a gyantaburkolatú műtrágyáknál), hanem eltérő összetételével szabályozható a termék hatástartama. E burkolat rendkívül ellenálló a fizikai (mechanikus és hő) hatásokkal szemben. A polymer burkolat kiürülés után lebomlik, így a környezetre nem ártalmas.

Természetesen a Nutricote® Total termékeknél is minden makro- és mikroelem a burkolaton belül van. Ez azért fontos, mivel több versenytársnál a mikroelemeket csak a burkolatra viszik fel, így ezek nagyon gyorsan feltáródnak, és ezután már csak egy tartós hatású NPK műtrágyánk maradt. Ez nem túl célravezető. A Nutricote® Total termékek makro- és mikroelemtartalma is folyamatosan, azonos idő alatt táródik fel, így a növény folyamatosan optimális tápanyagösszetételt kap.

Nagyon fontos előnye a Nutricote® Total  termékcsaládnak a japán minőségfilozófia - amit mindannyian jól ismerünk - és az ebből adódó gyártási precizitás. Szerencsére Japán még azon kevés országok egyike, ahol komolyan veszik a személyi felelősséget, és a munkahelyhez való lojalitást. Minden gyártásból mintát vesznek, és azt mind fizikai, mind kémiai szempontokból ellenőrzik. (külön vizsgálják a burkolat tulajdonságait és a hatóanyagtartalmat) A mintát természetesen tárolják, így minden tétel minősége akár visszamenőleg is ellenőrizhető a gyárban.

Pár gondolat a Nutricote® Total (és a többi burkolt műtrágya) alkalmazásáról:

A szabályozott tápanyagleadású műtrágyák (pl.: Nutricote® Total) legnagyobb előnyei, hogy folyamatosan alacsony EC érték mellett, (megfelelő alkalmazás mellett) mindig a növény igényeihez igazodó, folyamatos, biztonságos tápanyagforrást jelentenek. (hiszen csak a közeghőmérséklet befolyásolja a tápanyagok feltáródását, ugyanakkor a növény tápanyagigénye is e görbe mentén mozog) Az egyetlen, ami fontos, hogy a hőmérséklet emelkedésével arányosan emeljünk az öntözési dózisokon, elkerülve az EC emelkedését. (bár ezt minden profi kertész tudja)

Alapvetés, hogy a kálium-túlsúlyos típusokat inkább a virágzó növényekhez, a nitrogén-túlsúlyosakat a levéldísznövényekhez és a faiskolai alkalmazáshoz fejlesztették ki. Ehhez igazították minden termék mikroelemszintjét is. (mivel a faiskolai termesztésben a burkolt műtrágyát jellemzően ritkábban egészítik ki tápoldatozással, így ezen növények mikroelem-forrása kizárólag a burkolt műtrágya - ezért magasabb minden termékcsaládnál a nitrogén-túlsúlyos termékek mikroelemtartalma) A dózisok kultúrától függően 2 és 5 gramm / liter közeg között vannak. Ennél pontosabb adagolást, csak a termesztett növény tápanyagigénye (és annak dinamikája), az alkalmazott közeg tápanyagtartalma, az ültetés időpontja, a termesztési időszak alat várható időjárási (hőmérsékleti) viszonyok, és kiegészítő tápoldatozás alkalmazása / illetve annak mértékének figyelembe vételével javasolhatunk. Ebben természetesen a FLORACHEM munkatársai szívesen segítenek.

Fontos azonban kitérni arra, hogy a hollandnál lényegesen szélsőségesebb és egyben kiszámíthatatlanabb magyarországi időjárásnál érdemes (elsősorban a cserepes és konténeres kultúrákban) a burkolt műtrágya dózisát a gyártók által javasoltnál alacsonyabban meghatározni, és a vízoldható műtrágyákat (Fertiplant, Peters Professional, Peters Excel, Ferty MEGA, Universol, Kristalon) jelentősebb mértékben alkalmazni. Konkrét technológiáért, kérjük forduljon munkatársainkhoz.

Az összes Nutricote® Total termék (és valamennyi szabályozott tápanyagleadású műtrágya) teljes makro- és mikroelem összetétele megtalálható a Műtrágyák manüpontban. A termékcsalád termékinformációs lapját és listaárait IDE kattintva olvashatják. A német nyelvű katalógust ITT tölthetik le.

Köszönjük Figyelmüket!

 


 

 Elérhetőségeink:

 

FLORACHEM üzlet I. – Flóra Hungária Nagybani Virágpiac

H 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 1/b.

  

FLORACHEM - KERTÉSZCENTRUM - H 2310 Szigetszentmiklós, Petőfi Sándor utca - Ipari park Mester utca 6.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

FLORACHEM üzlet III. – Flóracoop Nagybani Virágpiac

H 1117 Budapest, Budaörsi út 1092/3. hrsz.

Munkatársaink:

arckép honlaphoz 1.

Dr. Lammel Kálmán +36-20-924-5151

Cultilene közegek, gépek, üvegházfestékek, nagykereskedelem

dsc04024

 Dr. Mándoki Zoltán +36-70-516-4286

növényvédelmi szaktanácsadás, növényorvos

Lammelne arckep

Dr. Lammel Kálmánné +36-20-968-7090

tápanyagutánpótlási szaktanácsadás, laboratóriumi vizsgálatok

Fénykép a Florachem-re

Ferencz Máté  +36-30-202-7980

növényvédelmi szaktanácsadás, szervesanyagok, műtrágyák, bio-stimulátorok

kerteszcentrum.eu WEBÁRUHÁZ

üzletvezetö - Mester utca 6.

 


 

Belépés

Languages

  • 3_header_ferty.jpg